SLIDER

[RECENZIJA] Lush Brazened Honey Face Mask

Svježe maske iz Lushove kuhinje sam uspješno zaobilazila sve do trenutka kada je sestra na poklon dobila Brazened Honey i smjestila je u hladnjak. Sljedećeg jutra, dok sam pretraživala policu tragajući za jajima i maslacem, pogled mi je privukla crna kutijica. Otvorila sam je, pomirisala i iste sekunde zaboravila na pripremu omleta. Nekoliko trenutaka kasnije, cijelu kuću je ispunio intenzivan miris đumbira, meda i klinčića, a maska se našla na mome licu. Njeni tvorci nisu na umu imali one s osjetljivim nosovima, ali ne mogu ih ni kriviti – ova maska sadrži svježa jaja pa pretpostavljam da im je glavni cilj bio, barem kada je miris u pitanju, uz pomoć ostalih sastojaka s njih odvratiti pažnju. Inače, ako se pitate zašto je Lush ubacio svježa jaja u masku (jer ja jesam), to je zato što su bogata vitaminom A koji, između ostalog, pomaže pri regulaciji sebuma.

Unatoč vidljivim usitnjenim badema i koromaču te gustoj i zrnatoj teksturi, prilikom aplikacije je masku moguće s lakoćom rasporediti po licu i ona se ne gruda niti pada uokolo u komadićima. Nakon što sam je nanijela, preostalo mi je samo da pričekam desetak minuta i ostavim je da djeluje. To vrijeme sam iskoristila da dovršim pripremu doručka, ovaj put sa žućkastom smjesom na glavi. Ujedno je to bio i jedan od onih životnih trenutaka u kojem čovjek može zastati i promotriti bizarnost situacije u kojoj se nalazi – u tavi se hladi omlet, a lice ti istovremeno izgleda kao jedan. :)


Lush preporučuje Brazened Honey osobama čijoj bi koži lica dobro došli ozbiljniji poticaj i čišćenje, neovisno o njenu tipu. Skoro svi ponekad zgriješimo pa spavamo premalo (jedan dan zbog posla, a drugi zbog serije) ili ne posvetimo dovoljno pažnje uklanjanju šminke i završimo tako da nam se nakon buđenja sav umor i sivilo ogledaju na licu. Ono što je zapravo najpotrebnije koži u takvom stanju je nježna i učinkovita eksfolijacija, a ova maska kombinira kemijski piling u vidu AHA kiselina iz voćnih sokova, kao i onaj mehanički iz zrnca badema. Potonji je zapravo opcionalan pa se možete odlučiti za njega ili ga preskočiti, ovisno o osjetljivosti vaše kože toga dana.Pogled na listu sastojaka nam otkriva da se radi o maski na bazi bijele gline koja je nježnija od zelene i pogodnija za osjetljiviju kožu. Tu je i sok limete zadužen za blagu  kemijsku eksfolijaciju, astringentno te antiseptičko djelovanje. Treba upozoriti na to da je sok limete fototoksičan što znači da je spf krema po korištenju ove maske obavezna ako odlučite izaći iz stana, ali pretpostavljam da vam je kvalitetna krema sa zaštitnim faktorom ionako već uvrštena u rutinu njege kože lica ako držite o njenu zdravlju. Ipak, kombinacija gline i limete bi mogla biti previše za one s vrlo tankom i osjetljivom kožom ili pak rosacejom i u tom slučaju bih savjetovala da ovu masku prvo isprobate na manjem dijelu lica.

Ono što sam uočila odmah nakon prve aplikacije, bile su mekoća i svježina kože te suženost pora, a neki začepljeni komedoni koji su mi tjednima čamili na licu u nepromijenjenu stanju su se napokon približili površini. Kako to obično biva sa stvarima koje mi se jako svide, s ovom maskom sam također pretjerala. Koristila sam je tri dana uzastopno nakon čega sam primijetila da lagano isušuje moju mješovitu, dehidriranu kožu. Nakon kratke pauze u kojoj sam dopustila koži da se odmori od silnog čišćenja, odlučila sam uvesti sporiji tempo i aplicirati ju dva ili tri puta tjedno. Od tada više nema nikakvih naznaka isušivanja.


Još jedna namjena za koju se Brazened Honey pokazala kao izvrstan proizvod je noćni, "ciljani" treman. Princip je jednostavan – nanesete malu količinu na upaljeni prištć, a on će nakon proteka roka od 8-12 sati biti puno manjeg obujma, uz to što postoji i velika mogućnost da će ga maska izvući na površinu. Ne zagovaram bjesomučno rovanje po licu, ali ukoliko se baš ne možete suzdržati, učinite sve što je vašoj moći da prije istiskivanja omekšate okolno područje i približite nečistoće površini kože kako biste morali upotrijebiti minimalan pritisak. Glina i voćne kiseline sadržane u ovoj maski definitivno pomažu u tome.

Jedine zamjerke koje mogu uputiti Brazened Honeyu su cijena i količina – izdvojit ćete 59 kuna za količinu od 75 grama. Prema mojoj procjeni, 5 grama maske je sasvim dovoljno za jednu primjenu, što znači da je vjerojatno nećete uspjeti potrošiti u tri tjedna koliki joj je rok trajanja, pod uvjetom da je koristite samostalno. Naravno, tom problemu možete doskočiti tako da masku podijelite s još jednom osobom, što vam iskreno preporučujem.

Jeste li isprobali Lush svježe maske? Koja je vaš favorit?

IRA

2 komentara

  1. pROBALA SAM VIŠE KOMADA ALI DA ME UBIJEŠ ZABORAVILA SAM KAKO SE ZOVU. oVU TVOJU SAM PROBALA PREKO TESTERA ŠTO JE BILO PREMALO ZA NEKI KONAČAN UČINAK NO JOŠ SE NEKAKO NISAM SKROZ PRONAŠLA U TOM lUSHU

    OdgovoriIzbriši
  2. Iskreno - nisam se ni ja sasvim pronašla u tom brendu. Doduše, probala sam tek komadić njihova asortimana. Kugle za kupanje su mi simpatičan proizvod, ali rijetko nađem vremena za kupke. Kruti šamponi su mi se raspali nakon desetak pranja. Mask of Magnaminty i ova maska su jedini Lush proizvodi za koje sam sigurna da ću ih kupiti ponovno, a jako me zanima i Dirty parfem.

    OdgovoriIzbriši

© POWDER LOUDER • Theme by Maira G.