SLIDER

LJETO - Sine qua non

Kada vam većinu sjećanja na ljeto u djetinjstvu čine misli na bolne noći u vrućem šatoru uslijed pregorene kože, loš san, plikovi i guljenje, kupanje u majici, tolika alergija na sunce da sam redovito rasčešala stopalo do stupnja rane... Onda je razumljivo da sam u nekom trenutku u odrasloj dobi postala baš usredotočena na nalaženje savršenog proizvoda (ili više njih) koji će barem ublažiti moje probleme. Bila sam da sam osuđena na svoju nježnu bijelu put koja pati na suncu i rijetko kad tamni. To uopće ne bi bilo problem da ja istinski ne obožavam sunce i želim uloviti svaku zraku dok sam na moru tih par dragocjenih dana u godini.

Fiksacija je bila naći proizvod(e) koji će mi omogućiti preplanulu put bez (previše) crvenila i bez alergija. Jednostavno se nisam mirila sa visokim faktorima nakon kojih bih se vratila jednako blijeda kao i prije odlaska na more.

Mogu sa velikom srećom reći da je moja potraga završena (donekle), a u nastavku pročitajte od kojih proizvoda se ne odvajam ovo ljeto, a ni svako sljedeće.


ALMAGEA SUNLOVE SKIN+


Stella me još prošle godine uputila na astaksantin, karotenoid, vrlo sličan beta-karotenu, ali puno moćniji. Riječ je o crvenom pigmentu koji se prirodno nalazi u različitim živim organizmima u prirodi, ali najbolji izvor astaksantina je mikroalga Hematococcus pluvialis. Astaksantin je antioksidans i djeluje protiv štetnog utjecaja slobodnih radikala te je idealan kao zaštita od UV zračenja. On je 54 puta jači od beta-karotena, 14 puta od vitamina E, 65 puta od vitamina C  i 1000 puta od luteina.

Na Stellin prijedlog kupila sam astaksantin preko iHerb - Nutrex Hawaii, BioAstin Supreme od 6 mg te sam ga pila mjesec dana prije odlaska na more. Nisam očekivala previše, ali učinak me oduševio! Alergija je po prvi puta bila podnošljiva, manje mi je koža gorila, brže tamnila te mi se boja zadržala dulje nakon ljeta. Ljudi su po prvi puta komentirali kako sam preplanula!

Odlučila sam i ove godine ponoviti kupnju dok u moje ruke slučajno nije došao SUNLOVE SKIN+ od firme ALMAGEA. Vidjela sam da također sadrži 6mg astaksantina i počela sam ga piti još u svibnju. Uz malo sreće, slučajno mi se otvorila mogućnost spojiti praznike u lipnju i pobjeći par dana na more. Tada sam prvi puta osjetila čudesan učinak tog proizvoda - nakon samo 2 dana na suncu, vratila sam se u Zagreb preplanula i sretna te slušala komentare ''wow, kako si preplanula!''. Tek sam tada shvatila da sam se 2 dana pržila od jutra do navečer, na zaista visokim temperaturama, a nije bilo ni traga alergiji, samo lijepa preplanula koža. Naravno da sam koristila i zaštitni faktor (20), no SUNLOVE SKIN+ je taj koji je učinio čudo. Zanimljiva je to kombinacija astaksantina, ulja sjemenki boreča i argana, ulja ploda uljane palme prirodno bogatih vitaminom E, uz dodatne količine vitamina E i esencijalnih masnih kiseline, te luteina, koenzima Q10 i selena. Vjerujem da je djelovanje nastalo odličnom sinergijom svih navedenih tvari. Od sada za mene nema ljeta bez SUNLOVE SKIN+!Nastavila sam ga piti kao pripremu za ''pravi'' godišnji i sada vam tipkam sa terase na moru preplanula kao nikad u životu :). Na suncu sam po 8 sati na dan, uživam kao gušter - prva godina u mom životu bez alergijia kojih nema ni u tragovima, kao ni crvenila, ali niti malo!

Pijem ga i dalje, nadam se da će pomoći održati boju. 30 kapsula košta oko 120kn.

Nature's Gate, Face Sunscreen Lotion, SPF 25, Fragrance Free


Kako starim, sve više shvaćam kako na lice treba posebno paziti. Grozan je prizor ženskih lica dehidriranih od sunca, tanke i smežurane kože kao suhe šljive, izraženih bora i dehidracijskih linija. Srećom, nemam hiperpigmentacijske mrlje koje su noćna mora mnogih mojih prijateljica, iako imam pjegice tijekom cijele godine koje se ljeti dodatno pojačaju, a ja ih jako volim :). Čelo i nos su dva problematična područja mog svijetlog lica koja gore već nakon 30 sekundi od izlaganju suncu. Naravno, opcija šešira je uvijek tu, ali sam shvatila da je potrebna i dobra krema za lice sa visokim faktorom. Redovito su to bile teže kreme koje bi mi čepile pore i uzrokovale potkožne prištiće zbog čega bi vrlo brzo odustajala sva u frustracijama. Naime, moja koža je dosta osjetljiva i redovito loše reagira na teže i masnije kreme.

Prošle godine sam pročitala recenziju za Nature’s Gate Face Block kremu s faktorom 25, naručila sa iHerb-a i uredno pospremila u zalihe. Ne sjećam se točno, platila sam je oko 50 kuna i šokirala se količinom kreme, tj.veličinom tube od čak 118 ml. Pravo obiteljsko pakiranje. :)

Prije odlaska na more, prekopala sam malo zalihe i naišla na ovu kremu. Na prvi dodir sam se namrštila i pomislila ''o ne, već vidim prišteve koji mi iskaču od nje''. Naime, krema mi se učinila masnom i teškom jer je ostavila bijeli film nakon nanošenja (vidljivo i na fotografiji ispod), ali već minutu poslije na mom licu nije bilo niti traga bjelila, nisam osjećala film na koži te je pod prstima koža bila mekana i hidratizirana. Provela sam dan na plaži, satima na suncu, uglavnom bez šešira, uz kupanje u moru te povremeno mazanje kremom (posebno sam pazila na nos i čelo). Navečer sam shvatila da na licu nema NITI MALO crvenila, što je čudo s obzirom na iskustvo prijašnjih godina. Od tada ju koristim svaki dan, i kad se izlažem suncu i kad ne. Koža mi nije reagirala negativno niti malo, nahranjena je i elastična bez traga crvenila ili dehidracije.

Aktivni sastojci kreme su Octinoxate, Octocrylene i cinkov oksid, a osim toga sadrži i alantoin, ekstrakte aloe, krastavca i kamilice, kokosovo ulje i mnoge druge biljne ekstrakte i ulja.

Nema šanse potrošiti toliku količinu kreme u jednoj sezoni te se nadam kako će mi ovaj fantastični proizvod potrajati i sljedeće godine.LAVARE SUN BALZAM ZA UBRZANO TAMNJENJE

Nikad dosta zlaćanog sjaja na koži. :)

Još prošle godine sam krenula u potragu za dobrim balzamom ili uljem za ubzrano tamnjenje i probala Biobaza pekmez za brzo tamnjenje i brončanu put i  L'erbolario Sun Unguento Superabbronzante - Mast za brzo tamnjenje i nisam bila zadovoljna ni sa jednim u potpunosti. Biobazu sam jedva podnosila zbog loše teksture i nepodnošljivog mirisa, a L'elbolario me prvo odbio cijenom, a kasnije i brzim trošenjem te teksturom.

Ove godine sam odlučila probati nešto novo, te sam se dvoumila oko Tinkturinog balzama od mrkve za brzo tamnjenje i Lavare SUN balzama. Kako se Lavare prije mjesec dana mogao nabaviti u DM-u (a kako čujem od nedavno može i Tinktura), izbor je pao na Lavare. Nakon tjedan dana korištenja, mogu donjeti određeni dojam. Moram napomenuti da ga nanosim 4-5 puta na dan, svaki put preko sredstva za zaštitu od sunčanja, nikad samostalno. Prvi dojam je bio predivan voćni miris te tekstura koja je fino maziva, nimalo gumasta. Osjećam kako mi njeguje kožu, a prednost je i što ne ostavlja narančaste mrlje na odjeći ili ručniku.
Koja je vaša savršena kombinacija za zdravu kožu i zlaćanu put tijekom ljeta? :)

ANA

Nema komentara

Objavi komentar

© POWDER LOUDER • Theme by Maira G.