SLIDER

[RECENZIJA] L'oreal Pure clay glow mask

Sigurna sam da vam nisu promaknule nove L'oreal Pure clay maske za lice koje su se nedavno pojavile na policama naših drogerija. Iskaču sa svih strana i nema odlaska na bilo koju društvenu mrežu, a da ne zamijetite barem jedan post o njima. Ali neka, volim kad se stvori hype oko nekog proizvoda, podsjeti me zašto volim kozmetiku. :D


Nedavno sam u DM-u kupovala neke dosadne nužne stvarčice i počeo me drmati onaj osjećaj kad si strašno želim kupiti nešto novo, nešto divlje. Jesam jedina kojoj se to događa? :D I tako, tražim po policama što ću, istovremeno tipkam s curama i tražim prijedlog i one spomenu nove L'oreal maske. Tek su stigle koji dan prije toga i nisam pročitala nijednu recenziju, ali sam bez puno razmišljanja ugrabila crnu i sretno odskakutala doma na testiranje.

Što kaže L'oreal?

Kompletna linija temelji se na tri vrste gline koje sve tri maske sadrže: kaolin - bijela glina poznata po svojstvima apsorpcije nečistoća i prekomjernog sebuma; montmorilonit - glina bogata mineralima, poznata po svom djelovanju protiv nesavršenosti; rasul - glina s visokom koncentracijom oligo-elemenata, poznata po tome što pomaže u pročišćavanju tena. Pure clay EXFO, crvenoj verziji, dodan je ekstrakt crvenih algi za eksfolijaciju i detoksifikaciju lica, a zelenoj Pure clay PURIFY ekstrakt eukaliptusa za matiranje i blistavost tena. Crna, Pure clay GLOW maska, obogaćena je ugljenom koji djeluje kao magnet za izvlačenje nečistoća.

Maska dolazi u vrlo kvalitetnoj i pomalo teškoj staklenoj teglici, daje taj neki luksuzan osjećaj kad ju držite u ruci. Jako mi se sviđa što se ispod poklopca na odvrtanje, nalazi dodatna plastična zaštita, a teglica je upakirana u kartonsku kutijicu i zatvorena u celofan. Moram priznati da me pakiranje osvojilo, nema šanse da ćete kupiti isprobavan proizvod. Količina od 50 ml trebala bi biti dostatna za 10 korištenja, a za cijenu od 59.90 kn u DM-u i 79.90 kn u Mulleru, mislim da je prilično isplativa (dakle 6-8 kuna po korištenju, slično jednokratnim maskama u vrećici).

Sama maska je tamnosive boje, vrlo lako maziva i dovoljna vam je mala količina za cijelo lice, budući da se zbilja lako nanosi i raspoređuje po koži. Kroz svega 5-10 minuta maska se u potpunosti osuši na licu nakon čega je isperete mlakom vodom. Izuzetno se lako ispire, pogotovo ako ste ju nanijeli u tankom sloju kao što se preporučuje. Meni je to veliki plus, izluđuje me kad su glinene maske guste i teško se nanose, a još teže ispiru. Dok imate masku na licu, savjetujem vam da budete nepomični. :D Naime, vrlo se brzo krene sušiti i zatezati lice, a smijanje ili mrštenje će dovesti do toga da imate osjećaj da će vam lice popucati i rasuti se u komadiće. :D


Da budem iskrena, nakon prvog korištenja nisam bila sigurna da išta radi. Primjetila sam kako je koža jako mekana i glatka nakon ispiranja, izgledala sam sama sebi bolje i nekako svježe, ali sam htjela ostati kritična, jer budimo realni, svi želimo brzo vidljive rezultate kad isprobavamo nešto novo. Budući da sam neposredno prije čitala što obećava, mislila sam da sam polovicu tvrdnji umislila kad sam vidjela djelovanje na svojoj koži. Međutim, masku sam dosad koristila 5 puta i dojmovi se nisu promijenili. Lice zbilja dobije glow nakon korištenja i koža izgleda pročišćeno i zdravo. Također, primjetila sam da mi je maska izvukla na površinu neke sitne nepravilnosti koje sam onda bez problema odstranila.

Za referencu, moja koža je mješovita, sklona dehidraciji i crvenilu te nepravilnostima. Mislim da bi maska bila idealna za masnu i mješovitu kožu poput moje, dok bi osjetljiva i suha trebale potražiti nešto drugo budući da može isušivati. Ono što bih istaknula kao minus je miris; prekrasno miriše - svježe, čisto, pomalo parfemski i mislim da će se svima svidjeti, no smatram da se moglo i bez toga. Parfemi mogu biti iritansi pa ako ste osjetljivi na njih inače - oprez!

Izuzev toga, zadovoljna sam maskom i koristim ju s apsolutnim užitkom, ima taj neki wellness efekt na mene. :D Svakako ću isprobati i crvenu verziju oko koje sam se dvoumila. Mislim da zelena ipak nije za mene pa ću nju zaobići.

Jeste li isprobale nove L'oreal Pure clay maske za lice? :)

TINA

4 komentara

 1. Ovaj post me posjetio da moram kupiti ovu masku! Toliko pozitivnog sam o njoj pročitala

  OdgovoriIzbriši
 2. Mislim da cu definitivno isprobati, preznatizeljna sam bila jos dok i nisu stigle kod nas!

  OdgovoriIzbriši
 3. Meni se bas svidjela, javi dojmove ako uzmes! :)

  OdgovoriIzbriši
 4. Javi dojmove, nadam se da ce ti se svidjeti! :*

  OdgovoriIzbriši

© POWDER LOUDER • Theme by Maira G.