SLIDER

[RECENZIJA] A-DERMA: EXOMEGA Emollient Cream

Svi sa dehidriranom kožom, a pogotovo ako je ujedno i suha, znaju kako je zimsko doba čisto mučenje. Zatezanje, perutanje, crvenilo, neugoda,  a ponekad i bol.... Sve su to divni simptomi ''zimske kože''. U tom stanju spremni smo platiti koliko treba i poduzeti sve samo kako bi olakšali muke kroz koje prolazi koža našeg lica. U nastavku saznajte je li A-Derma Exomega D.E.F.I. emolijentna krema bila moj pojas za spašavanje ove zime.


A-Derma Exomega D.E.F.I. emolijentnu kremu sam dobila na poklon, pospremila i zanemarila. Predstavili su mi ju kao proizvod za iritiranu dječju kožu pa je to jedan od razloga zašto nisam obratila podrobniju pažnju, sve dok nisam pospremala zalihe preparative i na pakiranju uočila natpise ''njega za atopičnu i vrlo suhu kožu''. Upalila mi se lampica i počela sam je koristiti gotovo odmah.

Sastav: Proizvod ne sadrži parfem, konzervans ni paraben.

A-Derma ističe nekoliko sastojaka:
- ekstrakt izdanaka Rhealba® zobi - uz tvrdnju da smiruje iritacije i umiruje kožu;
- Filaxérine® (kombinacija 10-HDA i omega-6 esencijalnih masnih kiselina) - pomaže kod obnavljanje zaštitnog hidrolipidnog sloja kože;
- vitamin B3 - djeluje na međustanični cement;
- glicerin koji vlaži kožu.

Ono što me odmah oduševilo je sustav zatvaranja, tj. istiskivanja kreme iz tube. Naime, riječ je o patentiranom sustavu hermetičkog zatvaranja tube s proizvodom - D.E.F.I system (Device for Exclusive Formula Integrity). D.E.F.I sustav zatvaranja, prema tvrdnjama proizvođača, sprječava bakterijsku kontaminaciju proizvoda i osigurava sterilnost proizvoda tijekom uporabe. Uz D.E.F.I sustav zatvaranja proizvod ne mora sadržavati parabene, ostale konzervanse i tvari koje djeluju kao konzervansi te ostaje sterilan i zaštićen tijekom cijelog vremena uporabe. Meni definitivno omogućava da istisnem točno onoliko kreme koliko mi treba.

 
Na početku sam je koristila u tankom sloju tijekom jutarnje njege. Nakon prvog korištenja nisam bila zadovoljna - nije odgovarala kao podloga ispod BB kreme, a i nanesena u tako tankom sloju nije bila dovoljna njega za dnevne temperature od oko minus 5 stupnjeva jer sam i dalje tijekom dana osjećala zatezanje lica. No pravu uporabu i njegu sam otkrila kad sam ju nanjela navečer, u debelom sloju prije spavanja, kao masku koja se ne skida. Ujutro je koža bila nahranjena, mekana i njegovana, a učinak je trajao cijeli dan. 

Tekstura:
Krema je dovoljno gusta, taman koliko treba, a opet se lijepo razmazuje i ne ostavlja bijeli sloj. Osjeća se određena doza ljepljivosti, no koža na nju dobro reagira te je upije vrlo brzo. Kao noćnu njegu nanesem količinski dosta,  stavim poput maske debeli sloj, pa je potrebno određeno vrijeme da se upije (10-15min). Koristim ju skoro 2 mjeseca, oko 2-3x tjedno, i uz ostalu njegu drži moje dehidrirano lice pod kontrolom. Kako sam ju skoro potrošila, sljedeće pakiranje koje kupujem je ono od 200 ml! Takvo veće pakiranje ću koristiti i za njegu suhe kože tijela.


Zaključak: 
Ukoliko tražite učinkovitu kremu bez mirisa za njegu vrlo osjetljive, atopične i suhe kože (i lica i tijela), našli ste idealnu kremu! Preporučujem da ju nanosite prije spavanja u debelom sloju jer ćete se probuditi mekane i obnovljene kože koja će biti spremna na izazove koje nosi dan.
Cijena kreme od 50 ml je oko 75 kn, a 200 ml košta 150 kn.

Kako vi njegujete svoje lice ove zime?

ANA

3 komentara

  1. Lijep pozdrav! Dijelimo oduševljenje A-Dermom, i mene je spasila ove zime, i to ne samo suhe, već i reaktivne, kože! Pomogla mi je kada su druge, ''popularnije'' kreme podbacile. Sve preporuke svima za ovu kremu!

    OdgovoriIzbriši
  2. DRaga Jelena, baš mi je drago da su iskustva pozitivna! Čini se da onda zaista imam pravi proizvod za moj tip kože. Jesi li probala balzam iz iste linije?

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam probala balzam, samo kremu, i to na maminu preporuku, ona njome njeguje kožu sklonu rozaceji.

    OdgovoriIzbriši

© POWDER LOUDER • Theme by Maira G.