SLIDER

[RECENZIJA] Geomar Thalasso Illuminant piling za tijelo

Veliki sam fan pilinga za tijelo i uvijek volim isprobati nešto novo. Vođena tom mišlju, kupila sam Geomar Thalasso Illuminant piling iz znatiželje i kako bi provjerila je li bitno različit i bolji od druge dvije verzije koje sam nekad prije koristila - klasična verzija Geomar Thalasso i Thalasso Remodeling.


Naprije za usporedbu ponešto o druge dvije verzije pilinga. Geomar Thalasso klasični piling sam kupila bar pet puta i jako mi je drag. Volim njegov morski miris koji malo vuče na alge, kao i mehanički efekt koji pruža i onaj koji ostavlja na koži nakon korištenja. Sam efekt je od osrednjeg prema malo jačem, što ovisi o količini i tome koliko je koža vlažna, ali ima i njegujuća zbog bademovog i ulje pšeničnih klica. Koža nakon korištenja bude elastična, mekana, glatka, bez uljnog traga, ali opet njegovana. Thalasso Remodeling piling dosta mu je sličan po mehaničkim svojstvima i efektu. Sadrži arganovo ulje, karite maslac, ekstrakte zelene kave i guaranu. Pruža malo žešći piling, ali i kožu glatku i mekanu na dodir nakon korištenja. No meni je miris preintenzivan, na momente i naporan. Ako volite miris Nuxe Čarobnog ulja, ovaj piling je na tom tragu, samo intenzivniji i sa izraženijom sintetičkom notom.

Thalasso Illuminant piling već na prvu ima sitnija zrnca soli od gore spomenuta dva pilinga te je ulja komponenta nekako čudna, sintetička, pa i jeftina. Znate ona drogerijska ulja za tuširanje koja u doticaju s vodom samo sliznu s kože i ne njeguju nimalo? E tako nekako. Sam piling efekt je osrednji i eto to mi je prolazno. Puno je bolji kad se piling ne nanosi na potpuno vlažnu kožu. Osim soli, sadrži prah i ekstrakt limuna, ulje sjemenki šipka, vitamin C, glicerin i panthenol.


Sastojci Geomar Thalasso Illuminant pilinga

Budući da je riječ o slanom pilingu, nije preporučljivo nanositi ga na oštećenu kožu. Piling bi trebao mirisati citrusno na limun, ali meni miriše ko neki dosadni korov sa blagom citrusnom notom. Ne sviđa mi se pretjerano, no srećom brzo ispari i ne zadržava se na koži pa se može otrpit. Na koži ne ostavlja uljni film niti njeguje tako da je u slučaju jako suhe kože potrebno nanijeti i neki proizvod za hidrataciju. Nisam nijednom komponentom oduševljena previše jer je sve nekako osrednje i nedovršeno što nikako ne opravdava cijenu, ali opet ne mogu reći kako je ovo totalno loš proizvod. Spada u kategoriju meh i onih koji su me ostavili prilično ravnodušnom.

Geomar Thalasso Illuminant piling za tijelo može se pronaći u DM-u i Bipi te njegova puna cijena iznosi 94,90 kuna za ovu jumbo teglicu od 600 grama. No često je na nekim promotivnim akcijama i popustima pa se može kupiti i za bitno manji iznos, baš kako sam ga i ja kupila. Od druga dva spomenuta pilinga postoje i manja pakiranja od 85 grama čija je cijena 17,90 kuna. Super su za probu ili putovanja. Sama teglica je dovoljna za 10 do 12 korištenja za apsolutno čitavo tijelo. Kao što se već može naslutit, nisam pretjerano impresionirana ovim pilingom. Služi svrsi, ali kupnju sigurno neću ponovit niti bi ga preporučila. Jednostavno, klasična Thalasso verzija je po svemu bolja. Želja mi je isprobati i Geomar Sugar Scrub Drenante ili Thalasso Scrub Purificante te ću vjerojatno bar jednog od njih isprobati kad tad.

Jeste li isprobale Geomar pilinge? Kakvi su vaši dojmovi? Koristite li pilinge za tijelo općenito? Imate li neke preporuke?

2 komentara

  1. Odgovori
    1. Moj savjet je već rečen u postu - bolje uzeti klasičnu Geomar Thalasso verziju pilinga. :)

      Izbriši

© POWDER LOUDER • Theme by Maira G.