SLIDER

[RECENZIJA] Novexpert Lip'up Booster za usne

Slijedi recenzija jednog inovativnog proizvoda koji je kombinacija balzama i sjajila. Prepručuje se za suhe i dehidrirane usnice, tanke ili one svijetle, kao i za usne koje vremenom ili zbog vanjskih faktora gube elastičnst.


Glavni sastojci ovog Lip'up Boostera za usne su hijaluronska kiselina, vitamin E, ekstrakt zelenih alga, amino kiselina, shea maslac, bisabolol i menta. Ima naravno i nešto sastojaka egzotičnih biljaka kao što su muira puama iz brazilske prašume i indijski bdelij (gugul) te baš ti sastojci su zaslužni za boostanje ili dugoročniji efekt volumena. Booster sadrži 100% prirodnih sastojaka i hipoalergen je te se preporučuje svima jer nema štetne sastojke. Dodatni bonus je što ne sadrži mineralna ulja koja su zapravo čest sastojak u proizvodima za njegu usana jer su naravno najjeftinija.

Rekla bih da je riječ o hidratantnom proizvodu koji primarno hidratizira i daje osjećaj elastičnosti suhim i ispucalim usnama činići ih sjajnijima, manje grubima i mekšima. Recimo ako se usne ljušte, to će vješto prikriti, ali ih neće zacijeliti. Za takvu vrstu njege trebat ćete dodatni proizvod. Može se koristiti i kao podloga za makeup. Miris je prilično blag i jedva primjetan.


Što se tiče volumena i efekta boostanja, usne vam naravno neće netom nakon nanošenja promijeniti oblik i veličinu iako je navedeno kako povećava punoću usana za 25% unutar 15 dana. Rekla bih čak srećom da je tako jer osobno ne vjerujem takvim proizvodima te se uvijek zapitam kakve to kemiještine sadrže i što zapravo neposredno unosimo u svoje tijelo. Zapravo je stvar u maloj optičkoj varci koju balzam čini jer fino ispuni konture te ima tu suptilnu lagano breskvastu boju koja se odlično stopi s bojom usana. Uglavnom, po pitanju boostanja ne očekujte neka nerealna čuda. Opet ako ćemo biti iskreni, moje usne imaju i neki svoj prirodni volumen te ja osobno ne čeznem za nekim ultra boost efektima. Više sam za opciju "my lips but better" koju ovaj proizvod donekle i ispunjava. Nazvala bih ga kvalitetnim sjajilom sa odabranim dobrim sastojcima za njegu.

Novexpert Lip'up Booster za usne dolazi u mekanoj tubici od 8 ml sa praktičnim i vrlo ugodnim aplikatorom za nanošenje. Može se pronaći u svim boljim ljekarnama, DM-u sa OTC odjelom, na Novexpert web shopu. Njegova cijena iznosi oko 139 kuna. Čini se dosta za neki balzam/sjajilo i s tim ću se djelomično složiti. Mislim da sam dosad osobno na ovakav proizvod potrošila najviše sto kuna. No opet, ako uzmemo u obzir sastojke koje sadrži i koji nisu štetni čak i kad ih nehotično pojedete, to donekle može opravdati cijenu.


Ne znam jeste li ikad razmišljali o sastavu ruževa ili drugih proizvoda za usne, no ima već neko vrijeme kako je aktualna priča o tome koliko takvih proizvoda zapravo pojedemo. Jednom prilikom sa čak naišla i na neki američki prilog o tome te se doslovno zaprepastila i samim sastojcima koje sadrže proizvodi za usne i količini istih koje nesvjesno pojedemo. Dotad nisam razmišljala o tome. Kako to Ameri već rade, odmah izvuku najekstremnije slučajeve i krenu nabrajati po točkama činjenice sa negativnom konotacijom. U prilogu je bila neka žena koja desetak puta dnevno obilno nanosi sjajilo ili tekući ruž pa su radili analizu  sastava proizvoda te su izračunali kako će za života pojesti oko 7 kg proizvoda za usne. Finalni zaključak je bio da se nesvjesno trujemo. Nisam neki paničar po pitanju kozmetičkih sastojaka i antipropagande o nekima od njih, al svejedno ponekad se treba zapitati što koristimo i možemo li odabrati bolju alternativu.

Jeste li isprobale Novexpert Lip'up Booster za usne? Koji proizvod za usne trenutačno koristite ili vam je najdraži? Razmišljate li uopće o sastojcima proizvoda za usne?


*PR proizvod
Iskustva napisana na blogu su iskrena i neovisna o porijeklu proizvoda.

Nema komentara

Objavi komentar

© POWDER LOUDER • Theme by Maira G.